Головна > Культура > Виховання й Освіта > За програмою Всеукраїнських Сковородинських навчань “Пізнай себе”

За програмою Всеукраїнських Сковородинських навчань “Пізнай себе”

11 листопада 2019 року в гімназії №179 відбулася творча зустріч з письменницею, кінодраматургом, лауреатом конкурсу  «Коронація Слова» та Міжнародної премії імені Григорія Сковороди Вірою Никифорівною Мельник.

Віра Никифорівна познайомила учнів 8-Г, 9-Б, 9-В класів з творчість й життям Г. С. Сковороди – генія українського духу: мислителя-енциклопедиста, педагога-просвітителя, філософа-мудреця, поета,  драматурга, перекладача, композитора, музиканта, співця,  духовного практика, цілителя, культурно-освітнього подвижника.

Водночас відбулося представлення пісенної Сковородіани: пісні на поезію Григорія Сковороди виконали лауреати всеукраїнських та закордонних пісенних фестивалів, лауреати Міжнародної премії імені Григорія Сковороди сестри Галина й Людмила Турчаки.

Цей літературно-мистецький захід проведено за програмою Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе», започаткованих 5 жовтня 2017 року Міністерством освіти України. Навчання проводяться в системі української освіти від початкової до вищої школи в Україні та в українських освітніх закладах за кордоном. Програмою Сковородинських навчань передбачено проведення синкретичних освітньо-виховних, поетично-музичних і науково-просвітницьких заходів з метою системної підготовки до гідного відзначення на всеукраїнському й міжнародному рівнях у 2022 році 300-річного ювілею Г. С. Сковороди.

Зустріч з Вірою Мельник та сестрами Турчак залишила в дитячих серцях тепло й радість від спілкування, бажання глибше вивчати спадщину Григорія Сковороди, ще більше читати творів української класичної літератури.

Висловлюємо подяку за подаровані книги, які збагатили фонд нашої бібліотеки.


Прес-центр гімназії №179