Головна > Культура > Виховання й Освіта > Всеукраїнський проект кібербезпеки – “Кіберджура”

Всеукраїнський проект кібербезпеки – “Кіберджура”

“Місяць кібербезпеки – 2022” для Кіберджури починається в Сумах з Конотопської битви

Кіберджура – новий напрям військово-патріотичної гри “Джура”

У Кіберджури старт “Місяця кібербезпеки – 2022” почався в Сумах ще до початку офіційного затвердження плану проведення на національному рівні. І розпочали його завдяки зусиллям голови Сумського осередку ВУТ “Просвіта” Олексія ШЕВЧЕНКА і Голови Громадської ради при Сумській Облдержадміністрації Олега ТУЛЯКОВА. З офіційної хроніки події можна дізнатися, що Іван ГАЛЕНКО “запропонував створити модель Конотопської битви 1659 року, що мала важливу роль у історії України”. Це ключові слова. Під час організації та проведення КШГ “Кіберджура-Крути” з’ясувалось, що подібні моделювання історичних битв за допомогою генштабівських мап 1947-го року проводять курсанти військових навчальних закладів в межах загальновійськових дисциплін. То чому б школярам не допомогти генералам осучаснити вишкіл майбутніх офіцерів?

Приємно зазначити, що завдяки згаданим вище організаторам зустрічі “до обговорення долучились історики, громадські діячі, освітяни, військові, зокрема, голова правління Сумського обласного товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка Олексій ШЕВЧЕНКО наголосив на важливості широкого запровадження “Кіберджури” для патріотичного виховання молоді.

Голова Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, учасник бойових дій Олег КОРНІЄНКО підтвердив ефективність моделювання реальних ситуацій у підготовці сучасних воїнів, а також висловив готовність надати допомогу у підготовці моделі Конотопської битви.

Директор Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 ім. М.С. Нестеровського Богдан СЮРКАЛО поділився досвідом участі школярів у проєкті “Кіберджура”.

Свою готовність сприяти запровадженню проєкту висловили заступник голови Сумської облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій БІРЮКОВ, начальник обласного управління молоді. та спорту Євген ПОХОДНЯ та заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ”.

Підсумки події широкій глядацькій аудиторії Сумщини розповіли ввечері на “Суспільному”:

І, згідно Академічного правила професора університету “на сьомий раз переказу сам зрозумів теорему”, ранком перед гостинами у чарівної пані Тамари ще раз спробували переконати сумчан у слушності та перспективах Кіберджури. Цього разу – за допомогою радіо.

 

Ранковий ефір з Борисом Майоровим тут >>>

В Києві уже чекала нарада в МОН України щодо військово-патріотичного виховання і питання з префіксами “кібер” у словах на тій нараді нарешті не було останнім. Не обійшлося і без “професора університету” – коли хтось (не всі таємниці можна розказувати ворогам) почав пояснювати, що ГІС для освіти – це “школи на мапі”… Тим “цифровізаторам” повчитися б у джур-кіборгів з десятого класу…

Підписуйтеся на канал Кіберджура https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ “Кіберджура” тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ “Кіберджура” – Студія “TV-7 production” (https://tv7.studio).

 

МГО “Міжнародна академія геоінформатики”
02.02.2022