Головна > Закордонне українство > Громадські організації > Українці в ПАР ушанували пам’ять жертв Голодомору

Українці в ПАР ушанували пам’ять жертв Голодомору

Українці в ПАР ушанували пам’ять жертв Голодомору

Українська Асоціація в ПАР, Посольство України та Cape Town Holocaust & Genocide Centre провели захід в рамках всесвітньої акції-спомину жертв Голодомору.

23 жовтня 2018 року акція розпочалася лекцією дослідниці Гарвардського Університету Надії Кравець «Смерть голодом: географія та наслідки сталінського терору голодом 1932-1933 років в Україні», у якій було представлено найновіші висновки дослідницької групи університету. Дослідники використовують географічні дані як інструмент вивчення демографічних, політичних, екологічних і економічних явищ, серед яких – колективізація та земельна реформа як причини штучного голоду.

Читайте за темою: Твори української художниці експонуються в Південно-Африканській Республіці

Акція проходила у Центрі Голокосту, де цього дня відкрилася виставка «PEOPLE OF THE TRUTH»,підготовлена Українським інститутом національної пам’яті. Вустами очевидців виставка розповідає про Голод 1932-1933 років в Україні.

Під час акції було зачитано спогади родин українців, членів Української Асоціації в ПАР, що пережили часи сталінського терору голодом 1932-1933 років. Громада згадала імена 85 дітей, що загинули під час найтрагічнішої сторінки української історії ХХ століття. Серед загиблих – родичі українців, що нині проживають у ПАР.

Читайте за темою: Мистецтва Петриківки навчатимуть в Африці

Українська громада і всі присутні на акції поєдналися у спільній поминальній молитві.

GU